Stengte haller, is og holke ute. Jeg måtte gjøre noe. En risikoanalyse ble tatt og et familieråd ble gjennomført. Her er et glimt fra de første dagene på treningsleir.

Jeg er jo bare en vanlig ivrig mosjonist, så jeg har ikke tilgang til å løpe innedørs på løpebanen i byen min, og med is og holke ute, så blir det vanskelig å få løpt noen kvalitetsøkter.

Etter et lite familieråd i mellomjulen, fikk jeg tillatelse til å reise til Gran Canaria 2. januar for å bli der i ca 3 uker.

Utenfor sjømannskirken i Arguineguin

Treningsleir

Planen for første uken er å ta de fleste øktene nokså rolig, venne meg til økt kilometerantall og dobbeltøkter.

Jeg tror bena tåler 10–11 mil i uken uten å få mer vondter.
Når dette skrives er jeg på dag 5, og slik har de første dagene vært:

Dag 1:

Reisedag, tidlig fly i fra Trondheim og kom frem til huset i Gran Kanaria klokken 16:00, da var det bare å hive på seg shortsen og løpe en 10 kilometer før solen gikk ned.

Kald pils i kjøleskapet var god motivasjon for å få fart på bena.

Foto: Høy fart når årets første utepils venter

Dag 2:

Starter dagen med å jobbe litt, drikke mye kaffe for så å komme meg ut på en behagelig kosetur i fjellet der jeg er bedre kjent enn i bymarka hjemme.

For de som har vært nede i området, så var jeg innom Norskeplassen, og ned til stranden i Puerto Rico, videre til Anfi stranden og SunVing Arguineguin. En helt nydelig tur på 17km, i pratefart. Sjekk runda på strava her.

Dag 3

Økt 1: 5 km morgen jogg for å vekke bena og kroppen.

Økt 2: 9 km fartlek rundt området for målgangen for Trans Gran Canaria.
Den målgangen der er et område som vekker ett av mine beste løpeminner.

Mesteparten i nokså rolig fart, men en del drag opp i 3000-meterfart.

Mestingsfølelse, kongen på haugen

Dag 4:

Økt 1. Litt støle ben i dag, etter gårsdagens fartsøkt, så det ble en veldig rolig morgenjogg på 6 km, etter et par km er bena helt freshe.

Økt 2: På tide med litt motbakker igjen. 11 km egentlig nokså behagelig løpetur, men med noen innlagte drag, blant annet opp til Sukkertoppen.


Dag 5:

Hviledag

11 km løpetur langs stranda på Maspalomas og opp og ned noen av sanddynene på ørkenen der var en flott restitusjonsøkt på hviledagen.

Sanddyne på ørkenen i Maspalomas

Trygg reise

Etter å ha hatt hjemmekontor og deltatt på fulltids hjemmedugnad siden mars 2020, så reiste jeg for 5 dager siden til Gran Canaria.

Jeg testet meg 2 ganger like før avreise , jeg bor alene i eget hus her, spiser og jobber alene på terassekontoret og holder avstand til folk.

Når jeg skal reise hjem så blir det nye tester før og etter reisen samt en ny test et par dager etter at jeg har kommet meg hjem.

Selvsagt følges karantenereglene. Slik jeg ser det så medfører denne reisen ingen risiko for virusspredning. Send meg gjerne en melding om du har forslag til å gjøre reisen mer trygg.

Drøm det, ønsk det, gjør det!

DREAM IT – WISH IT – DO IT

Det var alt for denne gang. Stå på for å nå dine mål. Husk at kontinuitet er viktig. Og så er det motiverende med noen mål.
Winterrun 2021 virtuell karusell arrangeres 3 ganger i februar og mars, med medalje og flotte utrekkspremier.
Alle som melder seg på får også startnr til 2022. Jeg er med, er du?Påmelding, treningsprogram og inspirasjon finner du her: Treningsprogram Winterrun

Neste innlegg vil være en dagbok for hele oppholdet med erfaringer og tanker hva jeg vil endre på til neste gang.

Har du erfaring i fra egne harde treningsuker? Ta gjerne kontakt.

Følg meg gjerne på min virtuelle verden
Instagram: lopenomade
Strava: Stig Sjølstad

Stig Sjølstad