Hei alle løpevenner der ute!

Før jeg begynner med noe som helst av løpeprat føles det ryddig å introdusere seg selv.

Jeg er 23 år og har trent systematisk med løping i et par år. I barne- og ungdomsårene har jeg drevet med fotball, hopp (tro det eller ei), teater og ski.

Da jeg var 15 tok jeg valget om å satse på skiskyting. Jeg startet på en toppidrettsskole og viet mesteparten av tiden til skiskyting. I 2017 la jeg vemodig skiene på hylla da jeg var mye plaget med skader og sykdom.

Dette tæret på motivasjonen for å nå toppen. Men hvor kommer løpeentusiasmen fra? Jeg var jo ingen utpreget løper… for å si det mildt.

Opp- og nedturer

Det tok et år uten noen form for trening, fordi jeg var lei og umotivert. I toppidretten handler hver dag om å optimalisere trening og restitusjon. Om man ikke lykkes i konkurranse eller på trening opplever man nederlag.

Nederlaget er altoppslukende og det kan føles som resultatene definerer deg som menneske. Oppturene veier som regel opp, men disse var forsvunnet for min del. Når idretten du en gang var forelska i, gir deg en klump i magen er det på tide å finne seg selv igjen.

Etter et år uten trening kom savnet. Savnet etter å konkurrere, prestere og å ta seg helt ut.

Ukomplisert

I løping er det lite som er komplisert. Et par sko og en ærlig innsats er økta plutselig ferdig. I forhold til skiskyting var dette en ny verden. Ingen ski som skulle smøres, ei heller våpen skulle skytes inn.

Jeg hadde ingen forventninger til meg selv, annet enn at jeg ønsket å finne tilbake til den treningsglade jenta jeg visste fantes. Som alltid når man er i dårlig form tar det ikke lang tid før man opplever fremgang, noe jeg behøvde.

Samtidig som jeg tok en bachelor i barnevernspedagogikk, skulle jeg snart delta i flere løp som ga med en voldsom mestring og glede i livet. Det viktigste for meg er at jeg gjør dette for meg selv, og ingen andre.

Årets mål

De siste årene har jeg deltatt i kortere gateløp og ultraløp opp mot 60 km. Jeg har funnet ut at distanse ikke har alt for mye å si, så lenge jeg får tatt meg helt ut og presterer så godt jeg kan. Løpemålene mine for 2022 er som følger:

  • 10 km: Under den magiske 40 minutts-grensa. Løp 40:13 i 2021
  • Halvmaraton: 1.30. Løp 1.34 i 2021
  • Ultraløp: Slå fjorårets tid på Telegrafruta ultra (61 km). Løp på 7 timer og 34 minutter i 2021.

Samtidig med 100% jobb, videreutdanning, pleie av samboerskap og vennskap, vier jeg mye tid til trening. Hvorfor? Grunnene er mange, og disse gleder jeg meg til å fortelle mer om i tiden som kommer. Kan love deg at å slå rekorder er kun en liten del av det store bilde.

I mellomtiden håper jeg du får en covid-fri periode og noen gode treningsøkter – Jeg heier på deg!

Yngvild