Hei!
Jeg er nå klar for mitt første blogginnlegg for Runner’s World Norge.

Uten at jeg egentlig helt har greie på blogging riktignok! Har vært på sosiale medier siden 2006, Nettby. Og FB siden 2008. Begynner å bli noen år på baken, er i mitt 42 år og på en bra plass i livet.

Er lykkelig far & stefar, to jenter og en gutt. De er 11, 12 og 13 år gamle i 2022 så det er vel nå det begynner å bli utfordrende å være forelder. Har jeg blitt informert om 😬

Kona mi og jeg har vært et par i 10 år og vi bor på ei vakker øy langt oppe i Nordland, Andøya. Så langt nord man faktisk kommer før man svømmer over til Troms.

Jeg jobber som kvalitetskontrollør i næringsmiddelindustrien (produksjon av kosttilskudd, bl.a Omega-3).
Det er en krevende og givende jobb jeg opprinnelig har hatt siden 2011. Med et avbrekk fra 2015-2018.

Kommer nærmere inn på hva jeg foretok meg i årene mellom der og årsakene til dette i et senere innlegg. Så her er det bare å følge med videre!

HMKG

I førstegangstjenesten fikk jeg for første gang smaken på trening. Jeg levde vel ganske strukturløst og flytende frem til denne perioden og jeg husker ennå (21 år etter…) at jeg forbedret 3000-metertiden fra 12:50 til 10:20 i løpet av dette året og havnet i øvre sjikte i såvel troppen som kompaniet.
KP2, Tropp 3, HMKG. 2336 Larsen.
Det var tider.

Men bortsett fra året i forsvaret og et par år rundt min eldste datters spede start på livet, var jeg avhengig av røyk i over 20 år.

Helst rullings, blanding nr.3 av et kjent merke med blå pakke.

Kan ikke si at det var overgangen til kamuflasjefarger på nikotinen som overbeviste meg.
Men til slutt tok i alle fall fornuften over før jeg som 38-åring faktisk kuttet ut tobakk helt brått og brutalt sammen med kona.

Selve løpingen er noe som har ligget latent hos meg i alle år. Men først når barna nå har blitt så store at man kan være en time ute av huset uten at man får nervesammenbrudd for hva som møter en etter turen, har det blitt en greie jeg kan utføre daglig, ukentlig og måned etter måned med god samvittighet.

Jeg kjenner på mestring over de små barrierer som brytes, den gledesrusen man opplever når man kommer over smerteterskelen og stemmene i hodet som ønsker at man skal stoppe ved neste buss-skur, etter neste runde eller oppå toppen av bakken.

Det er gleden over å håndtere noe jeg har jobbet for, den følelsen vi nok alle her inne tilstreber.

Gadgets

Jeg kjøpte for noen år siden min første pulsklokke, en Garmin Forerunner A110. Nokså forhistorisk sak, bruktkjøp av en venn og begynte sånn smått gjøre meg kjent med denne i 2018.

Men den alene var ikke nok til trigge den egentlige drahjelpen jeg hadde behov for og løpinga ble egentlig ikke uten progresjon eller mål.

Først i oktober 2020 ordnet den biten seg med en Polar-klokke. Da hadde jeg i mellomtiden vært gjennom en akillessene-avrivning som føltes blodig urettferdig, men var på sin plass…
Jeg trente med Oldboys-laget uten nødvendig treningsgrunnlag og som så mange andre i denne alderen var viljen så mye større enn min fysiske tilstand.

En 180° finte og et fraspark var alt som skulle til.

Polar Vantage V ble til Coros Apex Pro i 2021.

Med tilhørende app har alt jeg føler jeg trenger til trening og fritidsbruk.

I løpet av tiden fra akilles-uhellet og frem til nå har jeg oppnådd jevnlig å kappe inn tiden på 5 & 10-kilometre. Samt en og annen halvmaraton pluss mange fine fjellturer.

Jeg har kappet tiden på alle distanser jeg har løpt og følger min egen progresjon. Til tider stagnasjon men i det lange løp er jeg i mitt livs form som godt voksen mann!

Musikk

Trives egentlig best ganske for meg selv på turene mine. Med eller uten musikk på ørene og med GOD musikk de gangene jeg velger dette.

Som tidligere musiker og vokalist er jeg audiofil og egentlig en nerd når det kommer til rock,pop og metal.

Jeg har som følge av dette opprettet instaprofil tilegnet løpene mine. Dokumentering av veien mot et sunnere, mer balansert liv og lykkeligere hverdag er bl.a det jeg ønsker formidle til de som ønsker lese dette.

Har et segment med «ukas albumløp» i denne sammenheng. Her løper jeg tiden et valgt album tar og musikkanmelder opp mot trening.

Gir så albumet «løpspoeng» 🏃‍♂️ fra en samlet vurdering av dette .

Kona har hele veien heiet meg fram og hjulpet meg anskaffe alt man skulle trenge (pluss litt!) for å være helårsløper i det kalde nord.
Vi trener ganske ofte sammen.

Og da i et treningslokale tilhørende ungdomslaget på plassen. Vi bytter i perioder på hvem av oss som skal være pådriver.

Å være over 40 og ha bedre kondis enn da jeg var 20 er en ekstremt lykkelig følelse og kommer oss begge til gode.

På denne måten oppnår jeg en balansert lykke 😊

En av mine faste ruter sommerstid.