Hva gjør man når kulda stopper en fra å få til de lange turene som trengs for å få en god opplevelse på maraton?

Med kun fem uker igjen til Paris Maraton er jeg nå langt unna maratonformen jeg hadde i fjor høst.

Etter New York Marathon 3. november har jeg kun hatt én langtur (nyttårsaften på Gran Canaria).

Oppkjøring til Paris maraton

Jeg liker ikke å løpe i kulden, leddene er stive og vonde, og astmaen trykker godt i lungene.

Så da blir det til at jeg dropper langturene og tar en 30-80 minutters økt på innendørsbanen eller på min nye UNIRUN-tredemølle.

Jeg har logget veldig mange kilometer inne i hallen og formen er egentlig god, men den er ikke trent til maraton.
Jeg er nok i min livs form på kortere distanser, men det er lenge siden en maraton distanse har virket så lang som den gjør nå.

For et par uker siden løp min datter sitt aller første løp – 3000-meter inne i Ranheimshallen. Jeg fikk lov til å løpe i lag med henne, det var en kjempeflott opplevelse for oss begge.

3000-meterdebutant, min datter Amanda (11 år)

Roma halvmaraton på veien

For å fullføre maraton med en god opplevelse, så bør en få tatt noen langturer, derfor så gjorde jeg som Sondre Nordstad Moen (uten sammenligning forøvrig) og meldte meg på Roma Halvmaraton som går 8. mars og tok første fly til Roma

Så nå har jeg to uker i varmen som skal brukes til å løpe mye og å kose meg minst like mye. Heldigvis så er jeg på ett så lavt nivå at jeg kan leve livet selv om jeg skal delta på noen løp.

Roma halvmaraton kommer da på slutten av en hardtreningsperiode og blir dermed en del av treningen – så får tiden bli som den blir.

Første langtur på 8 uker.

Roma Halvmaraton vet jeg minimalt om. Løpet går fra Roma og ut til Ostia som er strandlinjen til Roma, det er 12 000 løper og ettersom Sondre Nordstad Moen deltar, så går jeg ut ifra at løypa er rask og at det er et godt arrangement.

Løpsrapport kommer!