Nå som vinteren kommer vil det å dra til treningssenteret og hoppe på tredemølla, for noen være mer praktisk enn å knyte på seg piggskoene og ta turen ut på glattisen. Det som derimot hadde vært mest praktisk er om denne mølla var hjemme hos deg.
Vi har testet WalkingPad G1 fra Treningsgiganten. En enkel, sammenleggbar og praktisk walkingpad du kan ha hjemme, på hytta eller ta med deg dit du ønsker.
Spørsmålet er derimot om den er bra nok for oss løpere?
Behagelig og praktisk
Vi pakket den opp enkelt og greit, brettet den ut og vipps så var den klar til å tas i bruk. Den veier 43 kg, har en sammenleggbar funksjon som gjør den enkel å oppbevare, og to hjul som gjør den praktisk i forhold til å kunne forflytte den dit man ønsker.
Ved første test synes vi båndet var behagelig både å gå på og å bevege seg på med litt mer fart. Derimot opplever vi ikke at det er noe ekstra demping i båndet, men at det heller er tilsvarende likt som om man skulle gått eller løpt ute på asfalt.
Tekniske og praktiske funksjoner
WalkingPad G1 har en LED-skjerm som viser fart, tid og antall kilometer du har beveget deg. Den har også et integrert app-system hvor du kan styre din målsetting og registrere treningen din.
Det følger også med en sikkerhetssnor, til å dra i om du skulle ha behov for en brå stopp, og et stativ hvor du kan plassere telefon eller et nettbrett fremfor deg.
Farten på båndet går kun opp til 12 km/t. Vi synes den lagde relativt lite lyd, frem til vi økte farten fra 10 km/t og opp til 12 km/t. Da lyder den som en vanlig tredemølle.
Ikke bare går farten kun opp til 12 km/t, men man kan heller ikke heve stigningen. Det er viktig å vite, i tilfelle én ønsker å kunne bevege seg i motbakke.
WalkingPad G1 har sammenleggbare håndtak, men vi opplevde dem som litt ustødige. Derimot er de fine og praktiske å ha når man skal av og på båndet, så lenge man ikke legger hele vekten sin oppå.
Kan man løpe på walkingpaden?
Som tidligere nevnt går farten kun opp til 12 km/t, noe som gjør den fin til roligere og lengre løpeturer. Den er stødig nok til å tåle harde landinger ved løping, men båndet er derimot verken det bredeste eller det lengste.
Bredden på båndet er ikke et stort hinder, men man bør kanskje være obs på at man ikke begynner å vingle litt etter mange kilometer og svekket konsentrasjon.
Lengden på båndet har derimot litt mer å si. Hvor lang du er og hvor lang steglengde du har, kan ha innvirkning på om denne walkingpaden egner seg for deg.
For en som er opp imot 180 centimeter høy, fungerer den ypperlig, men er du lenger enn dette hadde vi nok anbefalt en annen walkingpad eller vanlig tredemølle som gjør det mulig å bevege seg med en lengre steglengde.
Mye for en billig pris
I forhold til pris, vil vi si at WalkingPad G1 absolutt er et godt kjøp om du ønsker å bevege deg litt mer innenfor eget hjem. Den tåler opp mot 110kg, og duger absolutt til det den skal – nemlig å gå på, men også for noen rolige, kontrollerte løpeturer.
Så svaret er: Ja, en WalkingPad kan til en viss grad erstatte en tredemølle.