En mesterlig hverdagsfavoritt

En mesterlig hverdagsfavoritt


Jack of all trades – master of none, lyder uttrykket.
Brooks Ghost 13 går innunder den smått unike kategorien “master of all”.

Brooks Ghost er blitt kåret til en av fjorårets best dempede sko av Runner’s World USA, velkjent for de mange og velfungerende egenskapene en allroundsko skal ha. Modellen er løftet frem som hverdagsfavoritt blant mange løpere gjennom alle årene Ghost har eksistert. Nå er den 13. versjonen her.

Hverdagsfavoritten

Det er hverdager det er flest av i et liv. Det er også grunnen til at du antakelig har flere par jeans enn smokinger, flere par fritidssko enn stiletthæler, flere måltider bestående av brødskiver enn østers. Og det er slik de fleste av oss foretrekker det. Men for at hver hverdag skal bli en fest, må alle disse hverdagsproduktene være gode. Vi velger favorittbrødet til den daglige frokosten, favorittbuksa til daglige gjøremål – og favorittskoene til den daglige løpeturen.

Og det er nettopp her Brooks Ghost kommer inn. Skoen er flere ganger kalt en jack of all trades, nettopp fordi den scorer høyt på mange faktorer, og troner dermed som en hverdagsfavoritt hos mange løpere.

Brooks Ghost har holdt det gående i mange år, og lanserte nylig den 13. versjonen av modellen. Oppgraderingene i Ghost 13 gjør at skoen heller nærmer seg en master of all trades.


Brooks Ghost 13

Vekt: 250 g (kvinne) 288 g (herre)
Dropp: 12 mm


Demping

Dempematerialet DNA Loft foam er det mykeste materialet i Brooks’ sortiment, og har vært å finne i Ghost-modellene siden versjon 11.

I Ghost 12 ble det blandet inn et noe fastere dempemateriale i forfoten, kalt BioMoGo DNA foam.

Ghost 13 har samme blanding, men et noe annerledes blandingsforhold. Nå går det myke DNA Loft-skummet hele veien fra hælen, under mellomfoten og frem i forfoten, hvor det delvis overlappes med BioMoGo-skummet. Dette gir en veldempet løpsfølelse, uavhengig om du lander med hælen, mellomfoten eller forfoten først i steget.Respons og løpsfølelse

Skoens lave vekt kombinert med en nett og ukomplisert utforming, fremmer en naturlig løpsfølelse. Du tenker ikke over at du har på deg sko, og det er nettopp den følelsen løpere higer etter. Det skal føles rett, og løpingen skal føles lett. Til tross for at skoen byr på solide dempeegenskaper, går ikke dette utover responsen i Ghost 13. Rekylen fra sålen gjør at du skyves videre i hvert steg. Stikkordet er altså lett: Lett vekt, en lett og naturlig løpsfølelse, og lett i steget blir du også, takket være responsen.Passform og komfort

Overdelen er laget av ett tøystykke som omslutter hele foten som en komfortabel sokk. Sokk er beskrivende i den forstand at det er sømløst og komfortabelt, men komforten går ikke på akkord med stabiliteten. Teksturen i overdelen, laget av Air Mesh, er tight nok til at foten holdes godt på plass, selv i krappe svinger eller i høyt tempo. Til tros for omsluttende passform, er det plenty av luftehull i mesh-overdelen, som gjør at skoen puster godt slik at du ikke blir klam på føttene.


Hvorfor heter skoen Ghost?

Er det fordi du løper skremmende fort med Ghost på beina? Nja.. På sett og vis kommer inspirasjonen derfra. Navnet er hentet fra en ansatt hos Brooks. Kollegaene hans stusset over at de aldri så ham trene, men på tross av dette var han alltid i veldig god form. Dette hang ikke på greip. Etter en stund fant de ut at han faktisk tilbakela hundrevis av kilometer i måneden – men, han løp kun om natta. Akkurat som et spøkelse, fløt denne løperen gjennom nattemørket, mil etter mil. Dette inspirerte kollegaene, noe som førte til at de oppkalte en sko etter denne spøkelsesløperen.


Les mer om Brooks Ghost 13 her!